Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзване на вратите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Замръзване на вратите

Здравейте,
    тези дни като стегна времето и ми се появи проблем с отварянето на вратите, а именно не се отварят. Уплътненията са намазани с глицерин и съм сигурен, че не залепват. Проблемът според мен се крие в централното заключване, защото като се опитам да отключа вратите се чува щракване на за отваряне и след 1 секунда веднага се заключват пак. Ако успея в тази секунда да отворя някоя врата - апаратчетата започват да щракат няколко пъти и след това спират. Когато после се опитам да заключа вратите - не става. Странното е, че винаги шофьорската врата се оказва проблемна и не иска да се отвори след описаните манипулации. Дори и като се опитам отвътре да я напъна - вратата не се отваря. Като покарам малко и позагрее колата - вратата се отваря, даже вчера по време на движение се отвори. Може ли някой да сподели, ако е имал подобни изживявания - как да се справя с проблема, че не ми се влиза цяла зима от предното пасажерско място
    Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Колега сори за спама,но имам същия проблем и бих искал и аз съвет.Ако мога да използвам темата ти... Дано някой помогне,че аз даже някой път си влизам от задната врата
    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
    EX`146 2.0 16v TS

Comment

Някои с парафин ги мажат, ама пак замръзват. Като се набие много сняг между фугите и няма отваряне. На мене ми остана така дръжката в ръката Ма дърпаш там ши са отвори се някога.
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

днес и на мене ми остана дръжката в ръката... отваря се само задната врата и от там влизам да запаля да позагрее и после се отварят и другите
        проблема е в машинките а не в замръзването на уплътнението мисля ...
        ина4е си е бати стабилната на пътя излиза и издрапва както и падне
        Alfa Romeo 146 1,6 TS 97g 120 hps climatronik ,НЯМАМ ГАЗ НЯМА И ДА ИМА

Comment

Re: Замръзване на вратите

Първоначално публикувано от NAS
          ... Ако успея в тази секунда да отворя някоя врата - апаратчетата започват да щракат няколко пъти и след това спират. Когато после се опитам да заключа вратите - не става. Може ли някой да сподели, ако е имал подобни изживявания ...
          Колега това се получава,защото електромагнита/шалтерчето/ се мъчи да дръпне лостовата система да отключи, обаче тя като е замръзнала и не се движи не му позволява да остане в положение"отключено" и веднага се връща в положение"заключено". Аз реших капитално този проблем с обилно пръскане на цялата лостова система с ВД-40, както и всички движещи се механизми по ключалката! Направи това и ще имаш успех!
          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Същото ми с еслучи и на мен днес. Издебнах задната врата да я отворя в промеждутъка м/у отварянето и затварянето. После раздвижих централното на двете предни врати и си се оправи. Определено силиконовият спрей, който пръснах преди седмица, помогна доста за лесното отваряне на вратата
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

единствения вариант е да издебнете промеждутъка преди да върне обратно. аз съм така сяка сутрин като е по студено
              Alfa Romeo 145 1.6TS - бившата
              Audi A4 Avant 1.8T 00'- настоящата

Comment

Явно този проблем ще се оформи като често срешан дефект,на мен също ми замръзва шофьорската врата и както казва колегата marrrto като отключи веднага трябва да дръпнеш
                Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
                Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
                Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
                Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

аз обаче докато се усетя къф е номера записах 2-3 влизания през багажника

Comment

И аз съм със същия проблем като застудее....и затова не заключвам вратите, а само пускам алармата и толкоз...гадно...
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

1.Тупал гараж
                      2.свалиате корите
                      3.Праскате с ВД-40
                      4.Поливате обилно с масло
                      5.trouble каде в сливен паркираш
                      Опел Кадет GSI
                      166 2,4 JTD
                      ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

и при мен така... ама шото си я мия всяка вечер на автомивка

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от marrrto
                          аз обаче докато се усетя къф е номера записах 2-3 влизания през багажника
                          уникален,как ще влизаш през багажника е Дебниш там задните ако треа да влезеш.АЗ от там се намъквах 1 път
                          Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                          EX`146 2.0 16v TS

Comment

Първоначално публикувано от marrrto
                            единствения вариант е да издебнете промеждутъка преди да върне обратно. аз съм така сяка сутрин като е по студено

съгласен съм! и при мен така стана!
                            Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

уникален,как ще влизаш през багажника е Дебниш там задните ако треа да влезеш.АЗ от там се намъквах 1 път
                              колега аз съм със 145 при мене задни няма единствения варианте беше през багажника

Comment

Working...
                              X